Open menu

De architectuur van uw tuin moet zinvol afgestemd zijn op die van uw woning, op de omgeving én op uw persoonlijke smaak.
Elk element van onze tuinconcepten is al mooi en betekenisvol op zich; alle samen vormen ze een uniek schouwspel waarin
creatieve esthetiek en functionaliteit hand in hand gaan. Noem het holistisch* zo u wilt, maar noem het vooral: een exclusief
genoegen.

* holisme: elk geheel ontleent kenmerken aan haar samenstellende delen, maar nog meer aan hun samenhang en onderlinge interactie.

Eerste gesprek

Wij luisteren eerst naar u, peilen naar uw verwachtingen, vragen u een wensenlijst in te vullen, tonen u enkele ontwerpen en realisaties. Al snel ontdekt u of we dezelfde visie delen en hoe we verder kunnen samenwerken.

Voorontwerp

Een landmeter komt uw tuin opmeten, zodat ons tuinontwerp op correcte gegevens is gebaseerd. U wenst een juridische bepaling van de grenzen? Dat kan. Geen probleem. Onze tuinarchitect fotografeert en inventariseert de bestaande toestand. Daarna overloopt hij met u de ingevulde wensenlijst.

We stellen een plan-'bestaande toestand' op, dat de basis vormt voor de voorbereidende werken. We nemen ook een bodemstaal. Zo kunnen we later een goed onderbouwd bemestingadvies geven.

We vragen eventuele vergunningsvoorschriften op bij de bevoegde diensten, en bespreken mogelijke beperkingen in uw wensen. U krijgt dan een eerste voorontwerp, samen met een perspectief (schets of computerbeeld).

Een fotocollage met de materiaal- en plantenkeuze geeft u al een idee van de sfeer die we willen creëren. Dit voorontwerp gaan we nu bijsturen. Samen met u.
Tot u tevreden bent.

Uitvoeringsdossier

Het uitgewerkte plan-'bestaande toestand' geeft u en ons zeer duidelijk aan, wat we gaan verwijderen, verplaatsen, verplanten of behouden bij de realisatie van uw droomtuin.
Vaste elementen zijn:

Het verhardingsplan

Dit plan geeft de nodige technische informatie over alle harde materialen (putdeksels, boordstenen...) en bevat ook doorsneden van de funderingsopbouw. Samen met u bespreken we op onze ontwerpafdeling de verschillende materialen en welke u best kiest.

Het beplantingsplan

We maken een beplantingsplan met bijhorende plantenlijst op. Bij elke plant hoort een fiche met foto en toelichtingen. Voor grote maten of afwijkende vormen gaan we met u naar een gespecialiseerde kwekerij om daar, op het veld, het juiste exemplaar te gaan kiezen.

Het verlichtingsplan

Onze verlichtingspartner maakt voor u een lichtplan op maat. Op basis daarvan stellen wij u passende armaturen voor. Duurzaamheid is daarbij steeds de norm.

Al deze plannen zijn opgemaakt met een duidelijke maatopgave, zodat de uitvoering efficiënt kan verlopen. Waar nodig voegen we volledige detailtekeningen toe (zwemvijver, zwembad, poolhouse, buitenkeukens, compostplaatsen, houten wanden, brievenbus...).

U krijgt van ons duidelijke informatie over de (specifieke) vergunningsvoorschriften voor uw tuin. Indien u dat wenst, maken we tegen vergoeding een compleet vergunningsdossier voor u op.

Tuinmeubelen en accessoires

Na overleg gaan we samen met u naar onze Outdoor Living Shop. Daar vindt u een aantrekkelijke selectie exclusieve tuinmeubelen en accessoires. En een vakkundige begeleiding bij uw keuze.

Tot slot bespreken we de definitieve prijsofferte met u, de tuinarchitect en de projectleider. Wijzigingen en aanpassingen zijn nu nog steeds mogelijk. Tot zowel het ontwerp als het budget u helemaal bevallen.