“Allemaal even zot van tuinen als Kristof, die ook in zijn schaarse vrije tijd nog het liefste in zijn tuin bezig is.”

Kristof van den Bouwhuysen groeide op in een tuinwijk. Tot lichte frustratie van zijn moeder- die haar eten koud zag worden voor ze hem weer binnen kreeg- was hij toen al veel meer buiten dan binnen te vinden.

Dankzij de tuinen met lage hagen kon hij van de ene tuin in de andere lopen, en daar zag hij een gezellige mix van jonge en oudere gezinnen die genoten van wat hun tuinen te bieden hadden. In die speelplaats in het groen werd het eerste zaadje van zijn toekomst geplant.

Kristof richtte zijn eerste vennootschap op voor hij een diploma had.

Als jobstudent bij tuincentrum Van Uytsel in Kontich kreeg hij de kans om een standje te plaatsen waar hij aan de slag kon met zijn eerste klanten. Zo kreeg zijn bedrijf al snel een boost, en na een fusie met Vitalis bouwde Kristof zijn bedrijf uit tot een firma met 25 mensen in dienst.

Stuk voor stuk experts in hun vak.

Allemaal even zot van tuinen als Kristof, die ook in zijn schaarse vrije tijd nog het liefste in zijn tuin bezig is.

Dat zegt voldoende.

Onze diensten

Het ontwerp

Of u droomt van een prairietuin, stadsoase, dak- of kasteeltuin met of zonder zwembad,
bij Vitalis gieten we uw dromen in een ontwerp.

Dat doen we door goed te luisteren,
vragen te stellen en uw verwachtingen in kaart te brengen.

Met het ontwerp zetten we de eerste stap in de richting van het eindresultaat.
We maken ook een budget op, net als een uitvoeringsdossier.

De aanleg

Vitalis heeft experts in dienst die uw tuin aanleggen volgens de regels van de kunst.

Onze lat ligt hoog, zodat wij u een waterdichte garantie kunnen bieden op onze aanplantingen, verlichting, verhardingen, enzovoort.

Van voorbereidende werken tot verharding, aanplanting en berekening,
wij nemen u alle zorgen uit handen.

Het onderhoud

Omdat elke tuin uniek is zorgen wij voor onderhoudscontracten op maat. Op die manier beschikt u over een tuin die perfect in orde is, zonder extra inspanningen of kopzorgen.

Deze taken nemen wij uit handen:

Het tussentijdse onderhoud, waarbij u de frequentie bepaalt en indien u dat wenst kunt meewerken. We maaien het gazon, wieden het onkruid en dijken ziektes en plagen in.

De lentebeurt, waarbij we alle restanten van planten en schade door de vorst aanpakken. Na de winter bemesten we de tuin en verticuteren we het gazon.

De winterbeurt is het moment om de tuin klaar te maken voor en te beschermen tegen de winter. We dekken vorstgevoelige planten af, beschermen de potplanten, en bekalken de tuin om verzuring tegen te gaan.
Bepaalde planten en bomen worden gesnoeid.

Knippen en scheren van hagen, massieven en topaire vormen. Onze professionele knipploegen maken gebruik van hun eigen materiaal, dat meestal met batterijen werkt, zodat geluidshinder en overlast voor de natuur tot een minimum beperkt worden.

Het snoeien van bomen. Bij fruitbomen om de groei te stimuleren, bij grote bomen om dood hout te verwijderen.

Ziektebestrijding. Vitalis beschikt over een fytolicentie, zodat we met kennis van producten en veiligheid en preventie aan de slag kunnen.

Tuinmeubelen

Uw tuindroom is waarheid geworden, en nu wordt het zelfs nog leuker: dankzij onze selectie aantrekkelijke outdoor kwaliteitsmeubelen, buitenhaarden, tuindouches en andere accessoires wordt uw Vitalistuin een droom om in te leven.

Deze merken vindt u bij ons terug:

Zin om de mogelijkheden te bekijken voor uw tuin?
Aarzel niet om contact op te nemen.
Bel ons! +32 (0)3 653 00 20