Vitalis bedrijfsfilm

“Allemaal even zot van tuinen, dat zijn onze experts bij Vitalis.”

Ontdek hoe Kristof & onze experts groeiden.

In volle bloei.

Zo voelen we ons als we aan uw droomtuin werken. Begin 2020 startten we een eigen academy om zo onze creativiteit, ervaring en gedegen kennis van zaken te combineren tijdens het waarmaken van uw outdoor landscaping project.

Elke dag groeien staat bovenaan ons lijstje om voor u de tuin van uw dromen te creëren.

Uw tuin vertrouwt ons voor...

Het ontwerp

Uw dromen van een prairietuin, stadsoase, dak- of kasteeltuin met of zonder zwembad gieten onze tuinarchitecten in een gepersonaliseerd ontwerp. Dat doen we door goed te luisteren, vragen te stellen en uw verwachtingen in kaart te brengen. Zo weerspiegelt het ontwerp uw wensen en zetten we met het ontwerp de eerste stap in de richting van het eindresultaat.

In een dossier op maat kan u alvast wegdromen bij de details van uw nieuwe tuin via het ontwerp met een overzicht van de planten, materialen, tuinmeubelen en het budget.

De aanleg

Uw tuin aangelegd volgens de regels van de kunst. We doen voor u niets liever! De lat ligt hoog om u alle zorgen uit handen te nemen.

Waterdichte garantie op de voorbereidende werken, berekeningen, aanplantingen, verlichting en verhardingen, daar kan u op rekenen.

Het onderhoud

Uw tuin is uniek. Daarom ontvangt u een onderhoudscontract op maat. Een tuin die perfect in orde is op elk moment van het jaar is het resultaat. Heerlijk genieten van uw tuin zonder extra inspanningen of kopzorgen.

In uw tuin werken wij aan:

  • De lente opfrisbeurt. Alle restanten van planten in uw tuin pakken we aan en schade door de vorst doen we als sneeuw voor de zon verdwijnen. Na de winter bemesten we uw tuin en verticuteren we uw gazon.
  • Het tussentijdse onderhoud. Hierbij bepaalt u hoe vaak we langskomen en of u graag meewerkt in de tuin. We maaien het gazon, wieden het onkruid en dijken ziektes en plagen in.
  • Knippen en scheren van hagen, massieven en topaire vormen. Uw tuin is in goede handen bij onze professionele knipploegen. Ze gebruiken hun eigen materiaal dat meestal met batterijen werkt, zodat we geluidshinder en overlast voor de natuur tot een minimum beperken.
  • Snoeien van bomen. Waarom? Om de groei van uw fruitbomen te stimuleren of om dood hout te verwijderen bij grote bomen.
  • Ziektebestrijding. Uw tuin kan rekenen op vakmannen die met kennis van producten, veiligheid & preventie aan de slag gaan. Onze fytolicentie is daar het bewijs van.
  • Het winterproof onderhoud. Het is hét moment om uw tuin klaar te maken voor de winter. Dat betekent dat we uw tuin gaan beschermen tegen de winter. Vorstgevoelige planten dekken we af, potplanten krijgen de nodige bescherming en we bekalken uw tuin om verzuring tegen te gaan. Ook snoeien we bepaalde planten en bomen. We stoppen uw tuin goed beschermd in hun winterjas.

De inrichting met tuinmeubelen

Met een trotse blik op uw droomtuin is het nu tijd om verder te dromen over de inrichting. Tijdens een gezellig etentje uw gasten verwennen door de kwaliteitsvolle tuinmeubelen, samen rond het knisperend vuur van de buitenhaard of bij zomerse temperaturen afkoelen in uw tuindouche. Ten volle genieten in uw volledig ingerichte tuin, heerlijk!

Voor u selecteerden we outdoor meubelmerken die kwaliteit ademen om zo uw tuin volledig tot zijn recht laten komen:

Hoe Vitalis groeide en blijft groeien

Kristof van den Bouwhuysen groeide op in een tuinwijk. Tot lichte frustratie van zijn moeder - die haar eten koud zag worden voor ze hem weer binnen kreeg - was hij toen al veel meer buiten dan binnen te vinden.

Dankzij de tuinen met lage hagen kon hij van de ene tuin in de andere lopen, en daar zag hij een gezellige mix van jonge en oudere gezinnen die genoten van wat hun tuinen te bieden hadden. In die speelplaats in het groen werd het eerste zaadje van zijn toekomst geplant.

Kristof richtte zijn eerste vennootschap op voor hij een diploma had.

Als jobstudent bij tuincentrum Van Uytsel in Kontich kreeg hij de kans om een standje te plaatsen waar hij aan de slag kon met zijn eerste klanten. Zo kreeg zijn bedrijf al snel een boost, en na een fusie met Vitalis bouwde Kristof zijn bedrijf uit tot een firma met een 25-tal mensen in dienst.

Stuk voor stuk experts in hun vak.

Allemaal even zot van tuinen als Kristof, die ook in zijn vrije tijd nog het liefste in zijn tuin bezig is.

Dat zegt voldoende.

Gardens in perspective

Vitalis ontwerpt en realiseert al meer dan 35 jaar hoogwaardige tuinen in verschillende stijlen voor zowel private als publieke projecten. Van stadsoase tot kasteeltuin, van dak- tot prairietuin, al dan niet met onderhoud op maat.

Met een 25-tal enthousiastelingen die zich elke dag inzetten voor uw tuin beschikt Vitalis vandaag over alle noodzakelijke expertise en contacten om exclusieve outdoor totaalprojecten voor u waar te maken. En dat in binnen- en buitenland.